مسجد جامع خوانسار
این مسجد بزرگترین و قدیمیترین (سیصد و پنجاه سال قدمت) مسجد با مساحتی حدود سه هزار متر مربع در خوانسار است که در مبدا ورودی شهر و در نقطهای مرتفع واقع و دارای دیوارهای خشتی و آجری همراه با گنبدی قوسی شکل است و گچبریهای بسیار نفیس به ویژه در محراب دارد. تاریخ بنای این مکان بر اساس سنگ نوشتهای که بر سر در آن قرار دارد به سال1101 ه.ق نوشته شده است. مسجد دارای دو شبستان شرقی و غربی و محرابی تزئین شده به گچبری و خطوط کوفی است. درب شمالی مسجد دارای ارزش تاریخی و دارای منبتهای بسیار نفیس است.
مسجد رئیسان خوانسار
مسجد رئیسان خوانسار مربوط به دوره قاجار است و در خوانسار، محله رئیسان، خیابان امام خمینی (ره)، کوی رئیسان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه ابهری
بر اساس شواهد و اطلاعات موجود، خانه ابهری با مساحتی در حدود 800 متر مربع خانهای است با حیاط مرکزی که در جبههی شرقی به صورت دو اشکوبه، توسط حاج سید محمد باقر ابهری در زمان قاجار بنا شده است .
ورودی اصلی خانه در جبههی غربی و دارای جلوخان و هشتی نگین شکل میباشد و از طریق راهرویی عریض و کوتاه و پیچش نود درجه، از دید مستقیم به حیاط جلوگیری میکند. مجموعه فضاها در چهار جعبهی حیاط مستطیل شکل خانه جای گرفتهاند. فضای جبههی شمالی تالاری است که توسط پنج دریها به حیاط مشرف میشوند و در طرفین تالار دو اتاق سه دری تقارن این جبهه را حفظ کردهاند.
خانه حبیبی ها
خانه حبیبیها با سردری باشکوه از گذشتههای پر افتخار خبر میدهد و با معماری بسیار زیبا و کم نظیر توجه بینندگان و صاحبان ذوق و هنر را به خود جلب می کند .
تاکنون همه ساله در ایام محرم مراسم عزای حسینی در این خانه تاریخی برگزار میشود و به نام حسینیه حبیبی نیز شهرت دارد.
آتشكده هيكل
این آتشکده در دامنه كوه هيكل در جاده خوانسار - گلپايگان واقع شده و از جمله آتشكدههایی است كه زرتشتيان در آن به عبادت ميپرداختند.
تپه آرياييها (روستای رحمتآباد)
اين تپه واقع در روستاي رحمتآباد در 35 كيلومتري شمال شرق شهرستان خوانسار قرار دارد كه مربوط به دوره آرياييها و قدمتي حدود 8 هزار سال است. اين تپه تاريخي به دليل زندگي اقوام پيشين در غارهايي كه در دل اين تپه تاريخي كنده شده شهرت دارد. در زير اين تپه تاريخي، اغلب غارها كه محل زندگي انسان بوده به هم متصل هستند و هنوز آثاري از دربهاي سنگي و ... در اين تپه موجود است.
شكل خاص تپه، و ساختمانهای خشتی كه در چند طبقه بالای غارها از دامنه تا قله بنا شدهاند، چشم هر رهگذر حتی مسافران خوانسار و گلپایگان را میرباید.
مدرسه مریم بیگم صفوی
اين مدرسه در سال 1106 هجري قمري مقارن با سلطنت شاه سليمان صفوي ساخته شده و سپس به دست ميرزا محمد تقي خان مرمت شده است. اين مدرسه حدود 1500 متر مربع مساحت دارد و در سال 1354 هجري شمسي به همت مرحوم سيد حسين علوي مرمت شد. اين مكان به نام حوزه علوي نيز مشهور است.
کبوترخانهها
کبوتر خانههای خوانسار نوعاً از کبوتر خانه مکعبی شکل با تنوع در تناسب و اندازهها میباشند. مصالح به کار رفته در بنا خشت و ملات گل است. ورودی کبوترها نیز عمدتاً از پهلو و در امتداد افقی و به صورت صفحاتی است که دارای سوراخ هایی می باشد.